KST - Kraniosakralterapi

KST er en manuel behandlingsform, der udspringer fra osteopatien. Ligesom ved kiropraktik, stimuleres balancen mellem knogler, muskler og nervesystem. Dermed løsnes spændinger og kroppen hjælpes til at hele sig selv.

Det kraniosakrale system består af knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet. Med til systemet hører også hjernehinderne og hjernevæsken (cerebrospinalvæsken).

Hjernevæsken dannes i hulrum i hjernen, hvorfra den langsomt bevæger sig ned langs rygmarven. Dette sker i svag konstant rytme (den kraniosakrale rytme), der kan erkendes som en svag bevægelse overalt på kroppen.

Slag, stød, chok, stress mm. kan give spændinger og blokere bevægelserne i det kraniosakrale system og dermed påvirke den kraniosakrale rytme.

Ved behandlingen fjernes spændinger og blokeringer så den kraniosakrale rytme igen er optimal og kroppen kan hele sig selv.

Behandlingen

Behandleren arbejder med lette tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet (5 g svarende til vægten af et A4 papir).

På denne måde kan forstyrrelser i den kraniosakrale puls og i knoglernes bevægelser fornemmes. Ved forstyrrelser genoprettes den kraniosakrale rytme. Nervecellernes elektriske impulser kan igen flyde frit. Cellernes aktivitet øges og kroppens egen helingsproces hjælpes i gang.