Blog om kiropraktik og KST til dyr

Velkommen til min blog om kiropraktik og kranio-sakral terapi, hvor jeg vil skrive indlæg om mine erfaringer og teorier om problemer i led og muskler på dyr.

KST mod hovedrysten

17-04-2014
Skøn Samojede han på 2,5 år er pludselig begyndt at ryste på hovedet som om han har Parkinson. Det sker ca 1 gang om ugen, varer 5 min og hunden er helt bevidst og uforstyrret af det.
 

Tilsyneladende ligner det et tilfælde af Idiopathic Head Tremor (IHT), et syndrom, som ingen kender årsagen til og der er ingen bud på behandling. Ejer gik til egen dyrlæge på min opfordring og fik det samme at vide. De indledende undersøgelser (blod og røntgen) viser ikke noget. At komme frem til at det skulle være IHT kræver en lang række yderligere undersøgelser for at udelukke andre muligheder.

Med til hundens historie hører også - og her blev min opmærksomhed vagt - at den sad fast i fødselskanalen i 2 timer og at den skulle have starthjælp de første 2 dage. Hmmmm….. tænkte jeg. Lad mig se på den, det kunne jo være...

Normalt laver jeg en kombi af kiropraktik og Kraniosakralterapi (KST), men denne gang var jeg på forhånd klar over, at her skulle jeg udelukkende bruge KST.

Dejlig hund med god energi, måske lidt til den overgearede side. Han løber ikke helt godt i trav, vælger hellere noget andet. Har ikke den store tålmodighed med andre hunde

Der var ikke det store i kroppen - øverste nakkehvirvel (Atlas) tendens til at dreje op i venstre side, bækken modsvarende tendens til at dreje op højre side.

Kraniet….. Kraniet……
Panden virker trukket bagover, og den bageste del af hovedet falder lidt brat ned mod nakken. Lægger man en hånd på pandebenene og den anden på issebenene, er der en tydelig niveauforskel. Issebenene er simpelthen placeret under niveau i forhold til pandebenene!
 
Anatomi hundekranie

Ok bevægelse i hovedets knogler generelt, Spheno-Occipital træg bevægelse vertikalt (dvs. ansigtsdelen af kraniet har tendens til at være over niveau i forhold til baghovedet). Fik det løsnet lidt ved første behandling.

Hjernens centrale hinde (en slags stabiliserende skillevæg mellem de to hjernehalvdele - Falx Cerebri) let stram mod højre.

Hunden sov næsten 2 dage efter 1. gang. Han traver 30% mere nu. Han har ikke rystet på hovedet i 14 dage (ejer måtte aflyse behandlingen ugen efter pga egen sygdom).

2. behandling:
Atlas og bækken væsentligt bedre og giver lettere efter.

Kraniet stadig med tydeligt fald mod nakken. SO leddet mere bevægeligt idag. Falx Cerebri bedre. Herefter gik jeg i gang med issebenene.

Jeg holdt dem i Stillepunkt flex i ca 2 min, hvorefter jeg fik en klar fornemmelse af, at det var tid til at slippe. Jeg havde løftet knoglerne så meget at de var i niveau med pandebenene. Jeg var mildest talt overrasket, så jeg bad ejerens ven om at tjekke uden at fortælle ham om min egen fornemmelse.

I skulle have set hans ansigt…. "Det er løgn. Hovedet er helt normalt!"

Så det var ikke bare mig…..

Simba sov igen næsten 2 døgn. Han traver endnu bedre og ryster stadig ikke på hovedet.

Han kommer fortsat for at få de sidste behandlinger - måske skal han have jævnlige opfølgende behandlinger for at holde hovedformen. Det må tiden vise. Det vigtigste er, at hjernen nu har plads og derfor ikke bliver påvirket af tryk. Derfor har han ikke rystet på hovedet siden 1. behandling.
 
Samme fænomen kan være gældende i en del tilfælde af epilepsi hos dyr. Her sidder spændingerne lidt længere nede, dvs i nakkens allerøverste del. Læs mere om dette i en senere artikel.

Kommentarer

 • #1
 • Golffeaft
  03-04-2021 04:46
  http://gcialisk.com/ - generic cialis 5mg


 • #2
 • Fred
  01-01-2018 14:04
  Leste deres behandling med stort intresse - blev hunden frisk fra IHT efter behandlingen?
  mvh
  Fred


 • #3
 • Annelise
  08-11-2014 16:36
  Kære Widar,
  Dejligt at du har valgt at hjælpe vores kældedyr med kiropraktik og KST. Det er godt at du beskriver nogle af dine behandlinger på din blog, og jeg vil tilslutte mig at behandlingerne og hjemmeøvelserne virker på min hund. Dejligt at kunne undgå medicin eller kirurgisk indgreb.
  Venlig hilsen
  Annelise


1 

Skriv en kommentar

 
HANDS ON ANIMALS  | Tlf.: 22 35 58 46